Stadskruidentuin banner

titel

Iedere zomer organiseren Stadskruidentuin Nijmegen en eet!verleden een Historische High Tea in de prachtige Stadskruidentuin. Je maakt kennis met eeuwenoude kruiden en proeft deze in bijzondere zoete en hartige hapjes en drankjes uit 2000 jaar culinaire geschiedenis.

kruiden

Door de eeuwen heen
Tijdens de historische High Tea geniet je van mooie kleine hartige gerechtjes en zoete baksels uit de Oudheid, Middeleeuwen, Gouden Eeuw, 18e en 19e eeuw. Manon van eet!verleden speurde in een veelheid aan historische kookboeken en wekte de mooiste kruidenhapjes weer tot leven voor deze speciale gelegenheid. De hapjes worden gemaakt met de vele bijzondere kruiden en bloemen uit de Stadskruidentuin en omluisterd met tal van anekdotes.

Kruiden en verhalen
Maartje en Martine van Stadskruidentuin Nijmegen nemen je tussen het proeven mee voor een rondleiding door hun prachtige tuin en zullen je verrassen met hun bijzondere verhalen. Liefhebbers mogen ook zelf aan de slag met de kruiden en bloemen uit de tuin om er een heerlijk Middeleeuws geurwater van te maken.

Sfeervolle kruidentuin
De historische High Tea heeft een ongedwongen sfeer waarbij het serveren van de verrassende hapjes, op diverse plaatsen in de tuin, afgewisseld wordt met mooie verhalen en kleine activiteiten voor wie wil. Neem plaats op een van de heerlijke zitjes, schenk een kopje zelf geplukte kruidenthee in, neem er een authentiek kruidenhapje bij en geniet van een bijzondere smaak- en sfeersensatie!

Datum: wordt in de loop van 2019 bekend gemaakt
Locatie: Stadskruidentuin Nijmegen, Javastraat 44 in Nijmegen

Hou deze website en/of Facebook in de gaten voor de datum van de volgende culinair-historische belevenis.

Terublikken
Benieuwd welke gerechtjes er tijdens de Historische High Tea van 2018 werden gepresenteerd? Lees het blog van eet!verleden!kruiden

kruiden