Stadskruidentuin banner

titel

kruiden Op aanvraag verzorgt Maartje Gruter een lezing over de geschiedenis en de hedendaagse toepassingen en het gebruik van kruiden. Wat zijn cosmetische kruiden, welke kruiden zijn geneeskrachtig te gebruiken en hoe maak je kruidenproducten?

Het gebruik van kruiden is al zo oud als de beschaving. Ondanks dat veel geneeskracht van planten vervangen is door synthetische geneesmiddelen, is de populariteit voor kruiden gebleven en zelfs toegenomen. Dat is niet vreemd vooral in deze snelle en vaak stressvolle tijd verlangen mensen naar natuurlijke producten en leefwijze. Kruiden kunnen je leven verrijken. De geur werkt op je gemoed en laat je letterlijk ademen. Kruiden peppen je op en geven je rust. De smaak verfijnt elk gerecht en de toepassingen stimuleren het zelfgenezende vermogen van de mens.

De lezing wordt ondersteund door uitgebreid beeldmateriaal van kruidenplanten en omlijst door bijzondere mythische verhalen die er rond kruiden bestaan.

De lezing wordt afgewisseld met enkele praktische opdrachtjes waarin je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk maak je ook kennis met de producten uit de Stadskruidentuin.

Duur: ongeveer 2 uur
Prijs: € 100,00 (excl. eventuele reiskosten)
(Aanpassingen met betrekking tot tijdsduur en thema zijn in overleg mogelijk)


titel

Mail voor meer informatie of aanvraag van een lezing naar: maartje@stadskruidentuinnijmegen.nl of bel: 06 29116123kruiden


kruiden