Stadskruidentuin banner

titel kruiden

In de lente kun je genieten van voorjaarsplanten. Er groeien volop wilde planten die vol zitten met vitamines en mineralen en die ons lichaam reinigen en aanvullen. Ze bezitten geneeskracht en levenskracht.

Tijdens de kruidencursus van de Stadskruidentuin ga je op ontdekking in de rijke wereld van de wilde kruiden. Je gaat op zoek naar wilde kruiden en leert welke er zijn, wat de geneeskrachtige werking is en hoe je ze kunt gebruiken. Hierna loop je nooit meer in de natuur zonder te zien en te weten wat er groeit!

In de cursus komen de verhalen, historie, inhoudsstoffen, achtergrond, typologie, botanie, geneeskracht en toepassingen van kruiden aan bod. Je maakt verschillende kruidenproducten waaronder zalf, olie en tinctuur. Ook maak je lekkere gerechten met kruiden.

De kruidencursus is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in kruiden en deze in wil zetten ter bevordering van de eigen gezondheid.


Voorjaarsscursus

Vanwege de verschillende lesdagen en jaargroepen in de opleiding Kruidenkunde vindt er in 2020 geen voorjaarscursus plaats.


titel

Mail voor meer informatie of om je aan te melden voor de cursus naar: maartje@stadskruidentuinnijmegen.nl
kruiden


kruiden